Webbdesign

Webbdesign

Det första som potentiella kunder som besöker en webbplats märker är hur användarvänlig den är. Här, och i hur sidans intelligenta funktioner fungerar, ligger en stor del av användarupplevelsen. Hur en plattform fungerar för användaren påverkar ofta hur verksamheten och varumärket som står bakom den upplevs.

Webbdesign av din hemsida är en viktig del för att locka besökare till din webbplats och se till att de stannar kvar. Med enbart bilder eller text kommer ni inte att locka besökare att stanna kvar.

Webbutveckling 1

Vad är webbdesign

Webbdesign handlar i grund och botten om att ge en hemsida dess utseende. Men utseendet har med så många olika delar att göra. Det handlar om att bestämma färgskalor, typografi, bilder och andra grafiska delar som behövs för en webbplats. En annan stor del i webbdesign är hur allt ska placeras på webbplatsen. Webbdesign handlar också om att göra din hemsida användarvänlig med en logisk och överskådlig struktur.

Därför är det viktigt att veta vem hemsidan vänder sig till, att analysera sin målgrupp och användare. Webbdesign och webbutveckling går ofta hand i hand eftersom designen har inflytande på hur sidan tekniskt behövs byggas upp. Processen för att designa en hemsida kan gå till så här.

Webbutveckling 2

Först görs skisser på de sidor du vill ha och hur de ska se ut. Denna del kallas för grafisk design. Därefter får en utvecklare de färdiga skisserna och tar hand om den tekniska biten bakom en fungerande hemsida. Ytterligare delar är interaktionsdesign och informationsdesign som bland annat handlar om att strukturera information på webbplatsen och om hur sidorna är länkade inbördes.

I denna del av processen skapas också de funktioner som finns på webbplatsen. I hela denna process är webbdesign en stor del.

Hjälp med webbdesign

Vi hjälper dig gärna med design av din webbplats. Kanske har du redan en idé om hur du vill att er hemsida ska se ut? Kanske har du ingen aning alls och behöver hjälp utifrån? Vi tar alltid fram en noggrant underbyggd strategi först. Vår erfarenhet och kompetens hjälper oss att göra de analyser som ligger till grund för att kunna arbeta fram en fungerande strategi.

Oavsett i vilket stadie er hemsida befinner sig i och era förkunskaper, hjälper vi er att ta fram en fungerande webbdesign. Vårt utifrån tänk är till stor fördel när det gäller att skapa just den upplevelse och känsla ni är ute efter. Eftersom vi kan hjälpa dig med allt från A-Ö när det gäller att utveckla er hemsida kan vi garantera stabilitet inte bara när det gäller design utan också när det gäller UX och teknisk utveckling.

Vi strävar alltid efter att bygga upp ert varumärke, öka kännedomen och stärka era marknadsandelar. Allt detta med ett enda mål i sikte: att öka försäljningen för ert företag.

Våra älskade kunder

gigstep
Intra
Bärta
Sydvatten
Sufraco

Kostnadsfri rådgivning

Fyll i formuläret så återkommer vi så snart vi kan.

6 + 13 =