Lokal SEO

Lokal SEO

Lokal SEO eller sökmotoroptimering riktar sig till många olika typer av företag. Är er verksamhet eller er företag utspritt på flera orter är lokal sökmotoroptimering en självklarhet. Det är också mycket viktigt att optimera för lokala tjänster så som till exempel städföretag, frisörer, tandläkare, blomsterbud.

Lokal SEO 1

Vad är lokal SEO

Lokal SEO har att göra med hur du som lokal mataffär syns på Google när folk i närheten till exempel Googlar ”matbutik”? Även om du har en affär så är det otroligt viktigt att du hittas online. 100,000-tals potentiella kunder söker nämligen först online innan de besöker en butik.

Genom att jobba med lokal sökmotoroptimering har du dessutom en chans att synas precis i det ögonblick din kund letar efter det du erbjuder. Och kanske till och med är på väg till dig.

Lokal SEO 2

Lokal sökmotoroptimering går ut på att din sajt rankar högt både i Googles vanliga sökresultat och i kartresultat på sökord som är viktiga för dig.

Företag som erbjuder tjänster på flera orter men även nationellt har också mycket att vinna på att optimera. Genom att synas i sökresultaten för en viss stad, där du normalt inte finns, kan du pröva vad möjligheterna skulle vara på en ny geografisk marknad och locka kunder som aldrig skulle hört av sig annars.

Hjälp med lokal SEO

Vi analyserar din specifika situation, webbplats (om ni har någon) och din produkt eller tjänst. Därefter ger vi rekommendationer på hur vi med lokal SEO sökmotoroptimering kan optimera så du får en större lokal synlighet på Google. Både i det vanliga organiska sökresultatet men även för Googles kartsök. Vi jobbar bland annat med att skapa en företagsprofil på Google.

På så sätt vet Google vem ni är, din bransch, företagets namn osv. Ni kommer nu upp i sökresultaten med ert företagsnamn och har en chans att synas för relevanta sökord när de söks nära er adress. Om du till exempel har en frisörsalong och en person i närheten googlar på sökordet frisör så syns du i sökresultaten via Google Places, men också på Google Maps och i appen som många använder.

För att få din företagsprofil att synas för populära sökord som ”salong”, kan det dock vara svårt. Det beror på att du har konkurrenter som också arbetar på att synas online. Vi jobbar därför också på att stärka din online företagsprofil så du bättre syns för relevanta söktermer.

Detta är bara några sätt vi kan hjälpa dig på så hör av dig så skapar vi en plan för just ditt företag.

Vi strävar alltid efter att bygga upp ert varumärke, öka kännedomen och stärka era marknadsandelar. Allt detta med ett enda mål i sikte: att öka försäljningen för ert företag.

Våra älskade kunder

gigstep
Intra
Bärta
Sydvatten
Sufraco

Kostnadsfri rådgivning

Fyll i formuläret så återkommer vi så snart vi kan.

3 + 10 =