SEO Halmstad

Vi på First Vision får dig att synas – med smart SEO. Genom en effektiv och detaljerad sökstrategi optimerar vi din webbplats och ser till att du rankas högt i det organiska sökresultatet på Google. Se till att kunderna hittar dig där du är. Vi kan det här med SEO.

seo - sökmotoroptimering

SEO - Sökmotoroptimering Halmstad

Vill du få fler kunder att hitta till din webbplats?

På världens största marknadsplats är det lika viktigt som svårt att bli uppmärksammad. SEO är viktigt eftersom Google är större än stort. Det spelar ingen roll att din webbplats har grym design om ingen hittar till den. Det är ett måste att synas högt upp i sökresultatet om du är ute efter resultat.

First Vision vet vad som krävs. Vi får kunderna att hitta till dig.

Vi kallar det – smart SEO.

Kontakta oss

seo -- sökmotoroptimering

"Helt klart en av de bästa investeringarna vi har gjort för vår e-handelsverksamhet. Tack vare First Visions expertis och sökmotoroptimeringsstrategi har vi sett en betydande ökning i både trafik och konvertering på vår hemsida. Vi är mer än nöjda med resultaten och kan starkt rekommendera deras tjänster till alla som vill öka sin online-närvaro och förbättra sin försäljning / Verkstad Experten"

Vad menas med SEO?

Search Engine Optimization, eller sökmotoroptimering, är ett samlingsbegrepp för de olika strategier och åtgärder som ger dig en högre rankning i sökresultatet hos en sökmotor, exempelvis på Google.

För att lyckas gäller det att man förstår och utnyttjar sökmotorernas algoritmer rätt. Du måste ha koll på vilka sökord och fraser som föredras, hur de ska användas och när. Vidare måste du ha en plan för hur länkar ska integreras och hur rubriker ska sättas. Regelverket är stort.

Missar du det här med SEO går du miste om ett oräkneligt antal potentiella kunder.

Vi på First Vision kan det här med SEO – smart SEO. Vi vet vad som fungerar.

Hur rankar din hemsida?


Google – världens största marknadsplats

Varje dag görs över 55 miljoner sökningar på Google – bara i Sverige. Det gör Google till en enorm marknadsplats. Där finns också dina kunder, på sina datorer, surfplattor och mobiler.

Med effektiv sökmotoroptimering i Halmstad kommer din webbplats rankas högre bland sökresultaten och bli sedd av fler. Större trafik till webbplatsen är med tiden lika med ökade intäkter.

De tre främsta faktorerna som avgör om Google tycker om din webbplats är:

- Relevansen
- Auktoriteten
- Kvaliteten

Se till att nå hög relevans. Det är viktigt att dina kunders sökningar matchar med det som visas på den aktuella webbsidan. Google belönar också webbplatser med hög auktoritet. Att länka till och från andra kända webbplatser är ett exempel på det. Kvalitet betyder att din webbplats har ett strukturerat innehåll som ger besökaren en användarvänlig upplevelse.

SEO gör det helt enkelt lättare för Google att genomsöka, förstå och indexera din webbplats.

First Vision vet vad som gäller. Vi ser till att kunderna hittar rätt genom att uppdatera, förbättra och optimera din webbplats efter sökmotorernas snäva regler och svårtydda algoritmer.

Låt dina kunder hitta till dig – använd dig av smart SEO.

SEO och Google Ads – bästa resultat

Den vanliga trafiken som kommer från Google kallas för organisk trafik. I den rankas webbplatser med smart SEO högre. Den andra trafiken på Google är betald.

För bästa resultat bör du använda dig av både SEO och betald annonsering, Google Ads. Det får din webbplats att synas högt i det organiska sökresultatet – samtidigt som du på ett direkt sätt syns genom riktade annonser.

En tydlig SEO-strategi kan driva trafik och kunder till din sida under en lång tid. En väl genomarbetad sökordsanalys är en bra början.

Vad är sökordsanalys?

En sökordsanalys hjälper till att hitta rätt sökord eller längre sökfraser, så kallade long tails. Syftet med analysen är helt enkelt att förbättra webbplatsens synlighet på Google.

Vi säger att din potentiella kund söker på ett specifikt sökord; då är det av största vikt att ordet också matchar ordet på den produkt eller tjänst som du har på webbsidan. En effektiv och smart sökordsanalys ser till att dina kunder hittar det som de vill ha – på din webbplats.

Vi på First Vision börjar med att analysera de ord som relaterar till din produkt eller tjänst. Sedan undersöker vi hur många som söker på dessa ord, sökordsvolymen, för att se hur stor konkurrens orden har. Målet med en sökordsanalys är att identifiera alla relevanta nyckelord. Sökorden ska sedan ingå i din webbsidas struktur.

Finns sökordet i webbsidans URL?
Finns sökordet i huvudrubriken och i första stycket?
Hur används sökordet i övriga rubriker?
Hur stor är sökordsdensiteten?

Varför är SEO så viktigt?

Sökmotoroptimering ser till att din webbplats rankar högt i Googles organiska sökresultat. Ju högre upp din webbplats hamnar på Googles förstasida, desto större chans är det att kunderna hittar den – så enkelt är det!

En webbplats som både Google och dina kunder tycker om måste ha SEO-vänliga texter som är tydliga och relevanta. Texten måste också ha en logisk struktur.

Hur mäts resultatet av SEO?

SEO är en långsiktig satsning. Det kan nämligen ta lite tid innan förändringarna vi gör på din webbplats får full effekt. Så här mäter vi effekten av SEO-arbetet:

1. Organisk trafiktillväxt, hur många fler besökare din webbplats får.

2. Ranking, resultatet av hur sökorden matchar med dina kunders sökningar.

3. Antalet konverteringar, vi kontrollerar om den ökade mängden trafik till din webbplats genererar det som du är ute efter – till exempel ökad försäljning.

En djupdykning i SEO

On-page SEO

On-page SEO optimerar din webbsidas tekniska parametrar så att Google enklare ska upptäcka och genomsöka den. Det har med struktur och innehåll att göra. För att både Google och dina kunder ska uppfatta webbsidan som relevant är det viktigt att tänka på hur titlar, rubriker och underrubriker funkar tillsammans. Samma sak gäller för meta-titlar, metabeskrivningar, bilder, alt-taggar, texter och alla interna länkar som beskriver sidans innehåll.

Vad betyder då meta-titel, metabeskrivning och alt-tag? En meta-titel eller titel-tag är rubriken som syns i Googles sökresultat. Metabeskrivningen är den korta text som beskriver vilken typ av webbplats du har (samma beskrivning som visas i Googles sökresultat). Alt- taggar gör det lättare optimera bilder. Alla sidor på webbplatsen bör ha en unik meta-titel och metabeskrivning.

Låt oss på First Vision hjälpa dig ta fram titlarna som ger resultat.

Vad är off-page SEO?

Off-page SEO skulle kunna kallas för länkstrategi. För att en webbsida ska rankas högt organiskt har länkar från trovärdiga webbsidor med hög auktoritet stor betydelse. Länkar som leder till din ger Google signaler att webbsidan är välskriven, strukturerad och indexerad. Dessutom ger länkarna besökaren ett mervärde

Att jobba med interna länkar är också viktigt. Ankartexten, den text som är klickbar och som leder till en annan sida inom din egna webbplats, måste matcha innehållet på just den webbsidan.

Off page-optimering är helt avgörande för hur högt webbplatsen hamnar i Googles organiska sökresultat. Men för att off-page SEO ska vara effektivt måste också din webbplats ha ett relevant innehåll, alltså en bra one-page optimering.

First Visions smarta SEO leder kunderna till din webbplats

Sökoptimering är en av de viktigaste delarna inom digital marknadsföring. Vår smarta SEO ser till att din webbplats rankas högre av Google och gör att dina kunder vet att du finns – och var.

Vi på First Vision arbetar med alla delar av SEO: Sökordsanalys, On-page SEO samt Off- page SEO.

Anlita oss på First Vision för en kraftfull analys av din webbplats!

Vi kollar igenom alla sidor, kontrollerar relevanta sökord och undersöker webbplatsens konkurrens och dess ranking. Utifrån analysen kan vi sedan färdigställa en effektiv sökstrategi som kommer få din webbplats att ranka riktigt högt.

Hör av dig till oss redan idag för att garantera att din webbplats är säker, informativ och relevant. Se till att synas bland alla de miljontals Google-sökningar som görs varje dag.

Att synas i Halmstad – Ett resultat av smart SEO.